Цената на биткойна отчете спад от 50% спрямо рекордните стойности от началото на 2021г.

Криптовалутите продължават да са актуална тема в индустрията от началото на пандемията досега. Еволюцията на блокчейн технологиите ще гарантира в дългосрочен план тяхната популярност. През последните месеци отчетоха сериозно увеличение в стойността на биткойна.

Ситуацията в този пазарен сегмент, обаче се променя постоянно.

Така например цената на биткойна се сви с допълнителни 13% през уикенда. По този начин най-популярната виртуална валута достигна котировки от $32 601. От своя страна това е спад с почти $4900 от най-ниското постижение през 2021г.

Припомняме ви, че на 14 април биткойна се търгуваше за $64 895.22, информира LitveMint. Актуалните цифри очертават 50% спад от началото на годината досега.

 

 

Втората най-голяма виртуална валута е етереум, където спада е със 17%, достигайки до $1905. Шефът на Tesla често е обвиняват, че манипулира стойностите на виртуалните валути за собствена облага. Няколко туита на Илон Мъск доведоха до спад в стойността на биткойн, което предизвика доста противоречия.

Китай също забрани копаенето и търгуването с биткойн, което няма как да не се отрази негативно на цената на виртуалната валута. Решението на властите определено може да повлияе дългосрочно на стойността на виртуалните валути на пазара. Дали това ще предизвика допълнителни спадове в цената на биткойн все още е трудно да се предположи.