Apple официално потвърди, че WWDC 2021 стартира на 7 юни

Apple потвърдиха официално, че конференцията с разработчиците Worldwide Developers Conference през тази година ще стартира на 7 юни. Събитието ще се проведе изцяло онлайн заради пандемията и ще бъде с продължителност от три дни. Традиционно първият ден на WWDC е най-атрактивен и свързан с много нови премиери и детайли за продукти.

Най-вероятно WWDC 2021 ще продължи този тренд.

Apple ще обърнат внимание на последните софтуерни разработки свързани с iOS, iPadOS, macOS, watchOS и tvOS. Пазарните наблюдатели също така очакват и представяне на хардуерни устройства по време на дългоочакваната конференция. Милионите фенове на Apple по цял свят ще могат да следят събитията на живо в интернет.

Това ще е възможно oт официалния уеб сайт на Apple, но също от приложението App Developer и Apple TV. Излъчванията  ще обхванат и официaлния акаунт на компанията в YouTube.

 

 

Teхнологичният гигант ще проведе обичайните си задълбочени сесии и индивидуални „лаборатории“ с разработчиците. По време на подготвяните събития всеки от тях ще може да общува свободно със софтуерните инженери на Apple. По този начин ще могат да разберат повече детайли за актуалните проекти, специфични функции и API, над които работи компанията.

Членовете на програмата за разработчици на Apple могат да поискат индивидуални лабораторни консултации с екип от над 1000 експерти на Apple. От 8 юни видеоклиповете с тези сесии ще се публикуват всеки ден в приложението на Apple Developer и на уебсайта Apple Developer.

Други събития включват специални дейности и събития, като кодиране, предизвикателство за дизайн, както и ключови бележки от гост лектори. В последният ден на събитието на 10 юни от Apple също така планират да проведат своите Apple Design Awards награди за приложения в App Store.