Apple обвинява Microsoft, че стои зад делото с Epic Games

Технологичният гигант от месеци се намира в открит конфликт с Epic Games. Двете компании вече пренесоха своя спор в заседателната зала. Причината е играта Fortnite, желанието на Apple да получават 30% от приходите, както и нелоялни бизнес практики. От Epic Games твърдят, че компанията умишлено контроли iOS екосистемата и вреди на естествената конкуренция.

Тази практика на Apple вреди на разработчиците, но е причината за солидни приходи на самата компания. Едва ли скоро ще станем свидетели на край на този съдебен конфликт, който вероятно ще продължи поне до края на годината. Последният развой на делото ще изненада доста хора, тъй като Apple обвиниха Microsoft, че са действителната причина за делото срещу Epic Games.

Aдвокатите на компанията помолиха съдията да отхвърли показанията на Лори Райт, която е високопоставен служител в Xbox дивизията с аргумента, че разумен наблюдател може да си зададе въпроса дали Еpic Games не се използват като „преследващ кон“ от Microsoft, съобщава TheGamer.

 

 

Toзи термин не е случаен и в съответния контекст означавам че дадена компания, Microsoft използва трета страна, а именно Epic Games, за да тества реакция към определено действие. Обвинението повдигнато от създателите на Fortnite всъщност има за цел да прикрие желанието на Microsoft да съдят Apple.

Настоящата стратегия позволява на Microsoft да си спестят разходи и коментари в общественото пространство от провеждането на продължително дело срещу своя конкурент. Според Apple е сключена сделка между двете страни, което е причината Epic Games да бъдат толкова активни в обвиненията си в заседателната зала.

Финалното заключение на съдебните власти се очаква в следващите дни. Мнозина очакват Apple да спечели, заради невъзможността на Epic Games да убедят наличието на нелоялни практики. Някои анализатори смятат, че дори в този случай разработчиците и геймърите ще постигнат успех.

Блокирането на достъпа до приложения или облачни услуги може да накара много хора да предпочитат алтернативни платформи и да напуснат екосистемата на Apple.