Съоснователят на TikTok се оттегля от поста на главен изпълнителен директор в ByteDance

Moбилното приложение вече се утвърди като социален феномен с невероятни измерения. Популярността на TikTok сред младата аудитория е впечатляваща. Водещи услуги и социални мрежи се оказаха принудени да предлагат нови функционалности, с които да се конкурират успешно. Вече ви съобщихме, че TikTok продължава да оглавява класациите за най-изтеглените приложения в света.

Рекордните инсталации на приложението за водещите мобилни платформи продължават и през 2021г. Припомняме ви, че TikTok е собственост на компанията ByteDance, които отчетоха сериозен ръст в приходите през изминалата фискална година. Сега разбираме за стратегическа промяна в управленската структура на TikTok, която е свързана със съоснователя на приложението, Жанг Иминг.

Досега той изпълняваше длъжността на главен изпълнителен директор, но планира да се оттегли от тази позиция. Вече е ясно името на неговия наследник и това е Лианг Рубо, който ръководеше отдела за човешки ресурси в ByteDance. Oсновната причина за оттеглянето на Жанг Иминг е, че не притежава определени качества, за да e перфектния бизнес лидер.

 

 

Съоснователят на TikTok няма да напусне компанията, тъй като възнамерява да заеме друг стратегически пост, с който да помогне за развитието на приложението. Това ще се случи до края на календарната година, съобщава Reuters. В кратко изявление Жанг Иминг сподели, че предпочита да работи други неща, които не включват управление на хора.

Допълнително ще разберем каква ще е бъдещата позиция на досегашния шеф на компанията. Настоящите промени представляват най-големите структурни реорганизации на високо равнище в ByteDance от създаването на компанията преди девет години. Изборът на Лианг Рубо не е случаен, тъй като заедно с Жанг Иминг основават ByteDance през 2012г.

Решението на досегашния главен изпълнителен директор се появява приблизително месец след като финансовия шеф на TikTok, Шузи Чю бе назначен за CEO на приложението. TikTok продължават да се дистанцират от ByteDance заради специфичните отношения между Китай и САЩ.