Xiaomi патентоваха търговските марки Xiaomi Motors и Xiaomi Auto

Xiaomi е китайски производител, който печели все повече позиции на европейския пазар. Смартфоните с този бранд предлагат уникално съчетание между функции и цена. Независимо от личните възможности и предпочитания може да сте сигурни, че Xiaomi предлагат устройство, което ще отговори на високите ви очаквания.

Разнообразното портфолио на компанията включва още фитнес гривни, лаптопи, телевизори, смарт уреди и дори електрически скутери.

В интернет вече се появиха данни, които индикират за интерес на Xiaomi към автомобилите. Други големи компании като Huawei също предлагат софтуер и си партнират с традиционни производители в тази ниша от Китай.

Разширяването на бизнеса във всяка възможна ниша е важен елемент от стратегията за възстановяне от пандемията с COVID-19. Не е изненадващо, че Xiaomi също искат да станат фактор на пазара с автомобили. Шефът на компанията Лей Джун в свои изявления също е изразявал мнение, че това е сектор, в който има какво да предложат на своите потребители.

 

 

В интернет сега се появиха детайли, които разкриват за няколко търговски марки, които Xiaomi вече са патентовали на свое име. Сред тях са Xiaomi Auto, Xiaomi Motors, Mi Motors и Mi Auto, което е ясна индикация за намеренията на компанията, съобщава GIzChina. Регистрираните марки включват още “Xiaomi Travel”, “Xiaomi Zhixing”, “Xiaomi Internet of Vehicles” и “MiCar”.

Първият  автомобил с логото на Xiaomi ще бъде SUV или седан, като пазарната цена ще бъде в диапазона между $15 000 и $45 000. Тепърва ще разбираме повече за конкретните спецификации и кога може да очакваме oфициалната премиера. Автомобилите могат да се превърнат в солиден източник на приходи за Xiaomi.

 

TagsXiaomi