Защо SSD дисковете са по-надеждни от HDD дисковете

Продажбите на SSD дискове продължават да се увеличават за сметка на класическите хард дискове. Голямото предимство на HDD-тата е, че са по-евтини от конкурентната технология. Въпреки това SSD се отличават с много по-висока скорост на работа и не включва подвижни части във вътрешността.

Ако обмисляте покупка на нов лаптоп определено трябва да проверите дали предлага SSD диск и какъв е неговия капацитет.

В случай, че обмисляте подобна покупка вероятно ще ви бъде любопитно да разберете какви са резултатите от проучване на Blackblaze.

Представителите на компанията използват база данни от хиляди центрове за данни, за да докажат за пореден път, че SSD-тата са по-издръжливи и надеждни от хард дисковете, съобщава, TomsHardware. Експериментите показват, че възможностите за възможност на грешка са осезаемо по-ниски при използване на модерната технология.

Най-добър рейтинг по този показател отчитат устройствата на компаниите WDC, Toshiba Seagate и HGST, които се радват и на голяма популярност сред потребителите.

 

 

Всички изпробвани SSD-та отчитат степен на грешка от едва 0.58%, докато при класическите хард дискове тази стойност е 10.56%. В категорията Lifetime Graph стойностите са идентични като разликата е съответно 0.65% и 6.04%. Средната продължителност на живота на SSD е около 12.7 месеца, докато хард дисковете имат четири пъти по-дълъг жизнен цикъл от 49.6 месеца.

Популярните предложения на Toshiba, Seagate и WDC, които имат 16 терабайта, но също HGST хард дисковете с 4TB и 12TB памет отчитат рекордно ниски нива на загуба на данни от едва 0.33%. Портфолиото от HDD-та на Seagate с 10TB, 12TB, 14TB и 4TB дори отчитат по-малко от 1% възможност за грешка.