Xiaomi патентоваха революционна камера за смартфони

Визията на смартфоните не се е променяла драстично през последните години. Единственото изключение вероятно са камера модулите. Производителите с Android предлагат разнообразие от модели с отвори за камерата в екрана или в Notch прорези в горната част. Технологията за вграждане на сензорите под самите дисплеи все още не е достатъчно добра, за да намери по-широко приложение, както показа ZTE Axon 20 5G.

Tвърдението важи и за камерите в задната част, където с малки изключения повечето устройства на пазара изглеждат идентично. Xiaomi се позиционираха като един от трите най-големи производители на смартфони в света и предлагат интересно решение, което може да промени изцяло начина, по който работят камерите.

Според информация на LetsGoDigital се работи над концепция на устройството, което има сензор вграден в дисплея. Специален въртящ механизъм позволява да заснемате едновременно селфита, както и съдържание със задната камера. Компанията е регистрирала на свое име патент, който разкрива още повече детайли за технологията.

 

 

Камерата в стандартна конфигурация ще гледа към гърба на смартфона, за да прави стандартни клипове и снимки.  Това е модул с три различни сензора, като горният от тях е в състояние да се обърне в такава позиция, че да заснеме селфита. Дисплеят ще осветли района около самата камера, за да позволи допускането на повече светлина.

По този начин се постига доста любопитен ефект, който може да намали цената за производство на смартфоните. Ако Xiaomi открият как да завъртат и другите камери по същия начин могат допълнително да подобрят ефективността на своята концепция.

Това определено е една от най-атрактивните идеи за еволюция на камерите, които използват мобилните устройства, която сме виждали досега.

 

TagsXiaomi