Лаптопът Xiaomi Mi Notebook Pro X с 16GB RAM и NVIDIA RTX 3050 Ti ще бъде представен през юни

Китайският производител е популярен избор за потребителите в Европа и опитва непрестанни да разширява своето портфолио от продукти. Така например Xiaomi е на трето място в света по доставки на смартфони за първото тримесечие на 2021г. В същото време компанията предлага на своите клиенти умни домакински уреди, фитнес гривни, електрически скутери, таблети и проявяват интерес към автомобилите.

Гъвкавта стратегия на Xiaomi им позволява винаги да бъдат стъпка напред пред своите конкуренти.

Вече знаем, че се работи над нови безжични слушалки с името Mi FlipBuds Pro, но също таблети от висок клас и нова серия геймърски смартфони. Разширяването на бизнеса е ключов елемент от стратегията на Xiaomi, които подготвят още една любопитна премиера.

Компанията ще представи лаптоп от висок клас с името Mi Notebook Pro X преди края на юни. В интернет бе публикуван официален тийзър, който потвърждава плановете на Xiaomi. Конкретната дата на събитието, обаче все още не е известна, съобщава GizmoChina.

 

 

Все пак знаем една от най-важните характеристики на лаптопа и това е видео  картата, която ще бъде NVIDIA GeForce RTX 3050 Ti. Всъщност това са последните представители на RTX 30 Series, които са ориентирани към бюджетния сегмент, но въпреки това предлагат поддръжка на технологиите Ray Tracing и DLSS

Видео картите са произведени с 8-нанометров усъвършенстван процес на Samsung, като RTX 3050 Ti има 2560 CUDA ядра и 4GB GDDR6 VRAM. Oпциите за избор на процесор ще включват чипове от 11-та генерация на Intel, както и представители на AMD Ryzen 5000 платформата. Съчетанието на тези спецификации ще позволи на геймърите да се забавляват оптимално с AAA игри.

Xiaomi Mi Notebook Pro X ще може да възпроизвежда безпроблемно игри като Call of Duty: Black Ops с 1080р резолюция при 60 кадъра в секунда. Остава да разберем повече детайли за дисплея, батерията и цената на лаптопа на европейския пазар.