Служебният кабинет в шаш от тих саботаж във ведомствата! Ето какво се случва

Тих саботаж изненада новото служебно правителство още при встъпването във власт. Това твърди „Марица“.

Вълна от заявления за отпуски или пуснати болнични има в редица ключови администрации и държавни агенции през последните дни. В няколко ведомства отиващите си министри на ГЕРБ са разписвали ударно по 2-3 седмици ваканция на свои подопечни.


 
Най-голям наплив от почиващи имало в Агенция „Митници“ и Националната агенция за приходите (НАП), където в дълъг отпуск е излязла и самата шефка на данъчните Галя Димитрова. Освен нея още няколко ключови началници на дирекции в НАП също от вчера не са в офисите си.

Подобна била ситуацията и в Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Управляваното доскоро от Петя Аврамова ведомство попадна във фокуса на общественото внимание през последната седмица заради изслушването на директорите на АПИ и фирма „Автомагистрали“ в парламентарната комисия, която проверяваше за злоупотреби на предишната власт. 

Като основна причина за масовите отпуски се сочат слуховете за драстична чистка, която служебното правителство готви по високите етажа в почти всички агенции и държавни структури. 

За момента напрежението остава само в столицата и не стига до регионалните подразделения. В провинцията обаче на тръни са областните управители и полицейските шефове, които всяко ново правителство обичайно сменя. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ