Васил Михайлов пред Sportal.bg: Половината технически нарушения са на база на лично отношение

Баскетболистът на Локомотив 2020 Васил Михайлов се оказа в основата на огромен скандал в ББЛ А Група. Заради отсъдено второ техническо нарушение на паркета прехвърчаха искри, а от пейката на Локо поискаха обяснение от съдиите, което доведе до сериозни последствия и отказ на съдиите да ръководят мачове на тима от тук нататък. Sportal.bg се свърза с Васил Михайлов, за да разкаже своята версия за случилото се на 7 май в мача срещу Енигма Фойерверк.

„Научих какво се случва от един сайт, който не е пряко свързан с федерацията.

Доколкото знам в клуба няма пуснато официално съобщение. Прочетох от този сайт, че ще се съвещава комисия да накажат мен и отбора, че съдиите са се настроили повече да не свирят на мачове на Локомотив 2020 и на мен доживот. Не мисля, че това е нормално с оглед на толкова много допуснати съдийски грешки. Те не са една или две, те са хиляди. Ако тръгнем да вадим грешки, как може да има наказания само за отборите. До този момент е наказан само един съдия да не свири 2 или 3 месеца. Това е напълно нелепо. Като цяло това е една схема за източване на пари, защото половината технически нарушения са на база лично отношение, а не на база грешни отсъждания. Всичко е единствено и само на лична основа.

До удари не се е стигало. Стигна се до едно такова сбутване долу пред съдийската врата, където бяхме аз, Георги Младенов, Орлин Николов и тримата съдии. Чак до физическа разправа не се е стигало. Да, ескалираха малко повече нещата, но чак така, както ги изкарват. Ясно е, че съдиите ще се обединят и ще наговорят едва ли не, че сигурно и нож съм им изкарал.

Според мен, Жоро Младенов е много голямо лице в българския баскетбол, което не е за всеки. Това е човек, който иска да печели на всяка цена. Като цяло отборът ни – събрали сме се приятели, но ние искаме да играем и да побеждаваме всеки мач. И когато се подиграват с труда ти, няма как да се получат нещата.“, заяви пред Sportal.bg Михайлов.

Той коментира и слуха, че съдиите отказват да ръководят мачовете на Локомотив 2020.

„Ще станем за смях, защото тази практика я няма абсолютно никъде. Първо, че баскетболната лига в началото на сезона, когато разговаряхме с г-н Орлин Атанасов, той крайно се разграничаваше от федерацията, крайно беше против решенията на федерацията и в един момент Лигата мина изцяло под егидата на федерацията. Те просто всички са си там, аз му казвам на хранилката. Защото това си е една хранилка и една система за източване на пари, защото те могат да ни глобят нас, а ние не можем да ги глобим тях, за да практикуваме спорта, който ние обичаме. Ако трябва да съм честен, с повече от половината отбори в Лигата, ако сме без съдии на мачовете ще има в пъти по-малко проблеми.“, завърши баскетболистът на Локомотив 2020.

Снимка: ББЛ