Samsung Galaxy S21 FE и Galaxy Z Fold 3 ще бъдат представени през август

Samsung ще бъдат доста активни през втората половина на календарната година, когато ще видим няколко нови модела с Android. От компанията вече са започнали преговори с корейските мобилни оператори относно дистрибуцията на смартфоните. Според актуалните данни Samsung възнамеряват да проведат специално Galaxy Unpacked събитие в началото или средата на август.

Toгава ще видим три нови устройства: Samsung Galaxy S21 FE, Galaxy Z Fold 3 и Galaxy Z Flip 3.

Първоначално се очакваше гъвкавите смартфони да бъдат представени през юли. В същото време премиерата на Galaxy S21 FE е насрочена за 19 август. Изглежда, че  Samsung ще променят своята стратегия и могат да ни покажат заедно трите смартфона.

По този начин компанията ще опита да компенсира подобаващо отсъствието на Galaxy Note в портфолиото им през годината. Samsung се надяват актуализирания хардуер да привлече вниманието на потребителите и да им помогне дългосрочно да доминират пазара на смартфони.

 

 

През миналата година Samsung представиха Galaxy Z Flip 5G, който представлява по-мощна 5G версия на оригиналния Galaxy Z Flip. Това се случи през август, като няколко седмици по-късно стартираха и продажбите на Galaxy Z Fold 2. Премиерата на Galaxy S20 FE 5G стана факт през октомври 2020г.

След това събитието, на което видяхме Galaxy S21 бе изместено в началото на януари. Така компанията се опита да се конкурира успешно с първите 5G версии на iPhone. Oчакванията са Galaxy S21 FE да има сходен дизайн и характеристики с Galaxy S21.

Техническите спецификации ще включват 6.5-инчов Full HD дисплей със 120Hz честота за опресняване на кадрите с вграден сензор за пръстов отпечатък и Qualcomm Snapdragon 870. В задната част ще има три камери : 12МР 12MP Ultra-Wide 8МР телефото модули, както и 32МР селфи сензор.

В заключение ще допълним, че Samsung Galaxy Z Fold 3 ще бъде първият гъвкав смартфон, който използва стилусите S Pen.