Samsung опитват да привлекат потребителите на iPhone към Android с ново уеб приложение

Високите продажби на Samsung Galaxy S21 вече се отразиха на финансовото състояние на компанията през първото тримесечие. Флагманите от серията предлагат доста подобрения в дизайна, камерите, софтуера и техническите спецификации. Според данни на анализаторите Samsung Galaxy S21 реализират три пъти по-добри продажби от предходното поколение на смартфоните.

Голям принос за популярността на Galaxy S21 е факта, че освен новите функции моделите са налични на по-изгодна цена от своите предшественици.

Основният приоритет за Samsung ще продължат да бъдат гъвкавите смартфони. Въпреки това компанията не крие амбициозните си планове да привлече повече потребители към своите устройства. В това число влизат и собствениците на iPhone.

Най-големият конкурент на Samsung при смартфоните винаги е разчитал на предимствата, които предлага iOS пред Android. Новият проект представлява експериментално уеб приложение, което позволява да изпробваме функции, които са налични за устройствата на Samsung.

Собствениците на iPhone биха могли да ги тестват без да се налага да имат достъп до смартфон на компанията.

 

 

Интерактивният портал е създаден да демонстрира предимствата да притежавате смартфон на Samsung без дори да има модел от Galaxy серията около вас. Експерименталното приложение работи от предпочитан мобилен уеб браузър и се казва iTest. За да започнете онлайн изживяването и презентацията на нови функции е необходимо да сканирате QR код от своя iPhone.

След това ще видите симулация на началния екран на смартфон Galaxy, който предлага достъп до обичайните предварително инсталирани приложения. Сърфирането в менюто и превключването на отделните прозорци ще запознае потребители на iPhone с начина, по който изглежда и работи One UI интерфейса.

Така ще могат да тестват разнообразни функции, които са достъпни за смартфоните Galaxy.