Новото дистанционно Siri Remote не може да се използва като контролер за движение в някои игри за Apple TV

Компанията вече представи нова версия на Apple TV 4К устройство, което също така може да се използва с актуализираното дистанционно Siri Remote. Този аксесоар има елегантен корпус от алуминий, но също така добавя Power и Mute бутони. Променена е и лoкацията на бутон за активиране на Siri, който е разположен в дясната част на рамката.

Новото зарядно Siri Remote, обаче включва още една промяна, тъй като не разполага с акселерометър и жироскоп.

По този начин няма да може да го използвате като контролер за движение в някои игри за Apple TV. Официалните документи в продуктовата страница на Siri Remote също потвърждават информацията.

Aко опитате да играете заглавия, които изискват контролер за движение ще е необходимо да използвате първото поколение на Apple TV Remote. Другият вариант е да свържете съвместим PlayStation, Xbox или MFi контролер. Новата версия на дистанционното устройство няма да предлага подобна функционалност, съобщава TheVerge.

 

 

Aко опитате да стартирате игра, която не работи със Siri Remote ще видите на екрана следното съобщение „“To play this game on your Apple TV, you need to connect the Apple TV Remote (1st generation) or a compatible PlayStation, Xbox or MFi controller.“. Решението на компанията вероятно е продиктувано от факта, че много хора предпочитат да използват геймърски контролери, за да играят.

Отсъствието на акселерометър и жироскоп в Siri Remote няма да е толкова сериозно ограничение за собствениците на Apple TV. Платформата ще се фокусира все повече върху игрите, което е възможно и с интеграцията на по-бързия Apple A12 процесор. Успоредно с това tvOS 14.5 се отличава с още по-разширена поддръжка на игрови контролери