Xiaomi Mi MIX 4 ще има камера вградена в дисплея

Xiaomi са водещо име в пазара на смартфони на европейския пазар, които са доста активни в експериментите с нови дизайни и технология. Най-впечатляващите концепции стават част от Mi MIX серията. Затрудненията предизвикани от пандемията принудиха Xiaomi да не представят нов модел с този бранд през 2020г.

Стратегията им ще е доста по-различна през новата година, когато портфлиото на компанията ще включва две устройства Mi MIX.

Вече ви съобщихме за най-интересните функции в гъвкавия Xiaomi Mi MIX FOLD – първият сгъваем смартфон на компанията.

Китайският производител подготвя премиерата на още един модел, който ще се казва Xiaomi Mi MIX 4. Именно този модел сега привлича вниманието ни. Популярният блогър Ice Universe разкрива една от най-интересните функции на смартфона и това е камерата, която ще бъде вградена в екрана.

Самият дисплей ще бъде извит в краищата, което ще допълва елегантния, безрамков дизайн, информира GizmoChina. Техническите спецификации не са потвърдени, но вероятно ни очаква QHD резолюция.

 

 

По този начин Xiaomi ще опитат да съчетаят в едно устройство разнообразие от модерни технологии. Вторият гъвкав смартфон на компанията през годината ще е фокусиран в премиум сегмента и ще изостри конкуренцията със Samsung и Huawei.

Техническите спецификации на Xiaomi Mi MIX 4 ще включват 5-нанометров Qualcomm Snapdragon 888 процесор, както и честота за опресняване на кадрите от 120Hz. Вграденият сензор за пръстов отпечатък в дисплея ще функционира и като скенер за следене на сърдечния ритъм. Тази функция се използва и от Xiaomi Mi 11.

Мощността на батерията не е известна, но със сигурност Xiaomi Mi MIX 4 ще поддържа най-добрите технологии за бързо и безжично зареждане.

 

Oще от Digital: Xiaomi Mi Mix (2021) ще използва Liquid Lens технология на камерата