Ferrari ще представят първия си електрически автомобил до 2025г.

Ferrari работят усилено над своето портфолио от автомобили с хибридни системи за задвижване. Очакванията са 60% от всички нови модели на компанията да попадат в тази категория до края на 2022г. Компанията следи внимателно развитието на електрическите автомобили, но не избързват с премиерата на първoто Ferrari задвижан изцяло от EV двигатели.

Бившият шеф на Ferrari, Луис Камилери коментира потенциалните възможности пред компанията в интересно интервю в края на 2019г.

Тогава най-важният човек във Ferrari определи батериите, като основната причина да се бави разработката на електромобил на италианския бранд.

Според него технологиите все още не са достатъчно добри за параметрите, които Ferrari иска да предложи на своите клиенти. Водещите производители в автомобилната индустрия вече инвестират в нови иновации, които да гарантират по-дълъг пробег с едно зареждане.

Модерните батерии се подобряват с всяка изминала година и Ferrari очакват да пуснат на пазара електрически автомобил през 2025г., съобщавa CNet.

 

 

Информацията бе потвърдена от председателя на Ferrari, Джон Елкан по време на годишната среща на високо равнище. Еволюцията на технологиите и усъвършенстването на EV системите ще осигури нови бизнес възможности за еволюция на италианския бранд. Джон Елкан потвърди още, че до края на следващата година ще видим три нови модела на Ferrari.

Това е част от бизнес рамката 2018-2022 на компанията, като поне един от новите автомобили ще бъде показан преди края на годината. Голям интерес предизвиква предстоящият SUV модел с името Purosangue, който вероятно ще бъде един от трите нови модела в портфолиото на Ferrari.