Apple ще използват случайни серийни номера в бъдещите си продукти

Apple въвеждат съществена промяна в начина, по който идентифицират бъдещите си продукти. В интернет се появиха данни от Apple Care имейл, който разкрива какви са действителните планове на компанията. Според информацията новите устройства вече ще използват случайни серийни номера, които са базирани на азбучен ред.

По този начин номера няма да разкрива детайли като датата или локацията, на която е произведено съответното устройство.

Възприемането на новата система няма да позволи на собствениците или представителите на търговски вериди да разбират информацията, като видят серийния номер. Конкретната причина за решението на Apple все още не е публикувана официално.

Доколкото разбираме новите устройства ще имат номера, включващи десет произволно избрани символа, които не носят никакъв контекст и допълнителна информация. Няма да е изненадващо, ако бъдещите кодове включват повече цифри от сегашните десет.

Първоначално промените бяха планирани от компанията за края на миналата година, но бяха отложени, съобщава appleinsider.

 

 

Apple вероятно ще започне в следващите месеци и със сигурност ще обхване iPhone 13 серията, чиято премиера е през есента. След въвеждането на случайна хронология в серийните номера ще можем да разберем повече технически детайли за хардуера от менюто с настройки в About секцията.

Припомня ви, че в момента първите три символа идентифицират локацията на производство. Следващите два индикират годината и седмицата на партидата, като последните четири за код конфигурация. Тези стойности разкриват модела, цвета и вградената памет на устройствата.

Новите номера ще включват произволен избор на съчетания от 8-14 символа. IMEI номерата няма да бъдат засегнати от промените.

 

 

 

 

TagsApple