Марек, Черно море, ЦСКА и Миньор се класираха за държавните финали за юноши U20

Отборите на Марек (Дупница), Черно море (Варна), ЦСКА и Миньор (Перник) се класираха за държавните финали по волейбол на България за юноши до 20 години. Четирите тима заеха първите две места в последните два квалификационни турнира и продължават напред в спора за титлата.

Квалификационният турнир в Група Л се проведе в зала „Спортна“ в Дупница, с участието на Марек, Черно море, Виктория Волей (Пловдив) и Дея спорт (Бургас). На собствен терен домакините постигнаха две победи и една загуба, но със 7 точки спечелиха първото място.

Варненци останаха на втора позиция с две победи, една загуба и 6 точки. Двата тима се класираха за финалите. Трети се нареди тимът на Виктория Волей, а четвърти остана съставът на Дея спорт. Тези два състава прекратяват по-нататъшно участие в първенството.

Квалификационният турнир в Група М се проведе в зала „Кракра“ в Перник с участието на Миньор, ЦСКА, ВА Стойчев-Казийски и Арда (Кърджали). „Червените“ записаха три чисти победи над съперниците и спечелиха първото място в турнира.

Волейболистите на Миньор успяха да вземат най-доброто на свой терен и завършиха на втора позиция, с една загуба от ЦСКА. Двата тима взеха двете квоти за финалите. Трети приключи Арда, а четвърти остана съставът на ВА Стойчев-Казийски. Двата отбора отпадат от по-нататъшно участие.

В държавните финали за юноши до 20 години участват осем отбора. Ето всички класирали се: Левски, Славия, Люлин (София), Берое 2016 (Стара Загора), Марек (Дупница), Черно море (Варна), ЦСКА и Миньор (Перник).

BGvolleyball.com