DxOMark въвеждат рейтинги за качеството на батериите в смартфоните от 10 май

DxOMark e платформа, която придоби голяма популярност със своя фокус върху професионални тестове на камерите в смартфоните. Премиерата на флагманите с Android традиционно е съпътствана от детайлно ревю на DxOMark, което разкрива силните и слабите страни на всеки модел. Френската компания, която стои зад услугата вече разшири своето полезрение и започна да тества дисплеи и аудио.

По този начин DxOMark започва да обхваща все повече аспекти на смартфоните, като информацията им е изключително полезна за сравнение на устройства.

Ако планирате да се сдобиете нов смартфон от висок клас ви препоръчваме да разгледате ревютата на специалистите от DxOMark. Успоредно с това постоянно се въвеждат промени в начина, по който се провеждат самите тестове.

В момента платформата анализира камерите, дисплеите и качеството на звука. Много скоро към тях ще се присъедини още един ключов компонент на мобилните устройства, а именно батериите, информира GizChina.

 

 

Данните бяха потвърдени от DxOMark с публикация в китайската социална мрежа Weibo, на която се вижда снимка с текст „Battery“. Експертите на компанията ще разкрият официално плановете си на 10 май. Тогава ще разберем повече подробности за начина, по който ще анализират живота на батерията в смартфоните.

Няма да е изненадващо, ако DxOMark използват премиум устройство, което все още не са тествали, за да направят първото ревю свързано с батериите. Плановете на компанията със сигурност ще допаднат на много хора, тъй като дългото време с едно зареждане е един от основните фактори при избора на нов модел.

Eкспертите също така тестват фотоапарати и обективи, но все пак акцента продължава да бъдат мобилните устройства. След по-малко от две седмици ще научим повече за плановете на DxOMark да ни покажат кои смартфони имат най-добрите батерии в индустрията.

 

Oще от Digital: Кои смартфони имат най-добри дисплеи, според DxOMark