Моtorola Moto G20 e 6.5″ смартфон с 48МР камера, 5000mAh баерия и цена от €149

Motorola вече представиха няколко устройства насочени към бюаджетния клас от началото на годината. Представителите на Moto G бранда ще имат стратегическо значение за компанията до края на 2021г. Най-новият член на атрактивното им портфолио се казва Moto G20. Смартфонът е разработен с идеята да предложи едни от най-добрите характеристики на своя ценови клас.

Мoto G20 е оборудван с 6.5-инчов Max Vision дисплей, който поддържа HD резолюция и съотношение на екрана от 20:9. Тези параметри ще гарантират, че се забавлявате максимално с любимите филми, телевизионни шоута и мултимедия. Честота за опресняване на кадрите е 90Hz, което означава, че съдържанието на екрана се презарежда 1.5 пъти в секундата.

Дългият живот с едно зареждане е водещо предимство на смартфонa, тъй като е оборудван с 5000mAh батерия, информира AndroidCommunity.

 

 

Любителите на мобилната фотография ще могат да се забавляват с четворната задна камера, която включва 48МР основен сензор, 8МР UltraWide камера, 2МР макро и Depth Sensor. Отпред има 13-мегапикселова камера за селфита. За разлика от другите смартфони, които са част от серията Moto G20 не използва процесор на Qualcomm.

Най-вероятно това решение е провокирано от ниската цена. Устройството използва осемядрен Unisoc T700 чип, който е допълнен от 4GB RAM. Вградената памет е 64GB или 128GB, но може да се увеличи с microSD слот. Операционната система е Android 11, като все още няма информация за планиран ъпдейт към Android 12.

Продажбите на европейският пазар стартират до дни на цена от €149.