Honor 50 Pro ще има четворна 50MP камера и Qualcomm Snapdragon 888 процесор

Honor V40 е първият смартфон от висок клас с този бранд след отделянето от Huawei.

Сделката има стратегически характер, тъй като ще осигури незвисимото съществуване на компанията. Търговските санкции на САЩ ще продължат да засягат Huawei, но няма да обхванат бъдещите модели на Honor.

По този начин потребителите ще могат да използват GMS услугите и Android, но също да се възползват от хардуерни решения, които не могат да се използат от Huawei. Традиционната премиера на Honor V40 през първите дни на годината създаде очаквания, че скоро ще видим международната версия на смартфона.

Компанията ще пропусне Honor 40 и ще представи Honor 50 с нов дизайн на камерата  през май. В интернет се появиха данни, разкриващи част от подобренията в най-добрия представител на серията, а именно Honor 50 Pro , информира GizmoChina.

Teхническите спецификации ще позиционират смартфона в премиум сегмента.

 

 

Първото нещо, което знаем за устройството е 5-нанометровия Qualcomm Snapdragon 888 процесор. Този чип ще се използва от най-впечатляващите смартфони с Android, които ще видим през годината. Honor 50 Pro ще е оборудван с 6.8-инчов дисплей, който поддържа 2K резолюция и честота за опресняване на кадрите от 120Hz.

В задната част ще има четири камери, съчетаващи 50МР основен сензор, който е допълнен от 13МР UltraWide, 8МР телефото и ToF сензори. Селфи модула ще включва две камери (32МР 8МР), разположени в малък отвор на дисплея.

Новият смартфон ще има IP68-сертифицирано покритие, което предпазва от вода и прах. Батерията ще е със заряд от 4400mAh и ще поддържа 66W бързо зареждане. Предвидена е опция за 50W безжично захранване. Само след няколко седмици ще разберем повече за премиерата и цената на Honor 50 Pro в Европа.