Черноморец не е готов да напусне сцената на НБЛ, но Академик Пд може да обърка сметките на „акулите“

Академик Пловдив победи Черноморец (95:77) в първия мач от четвъртфиналите в НБЛ. Така тимът на Йордан Янков дръпна с 1:0 успеха в серията и е само на крачка от следващата фаза в плейофите.

Едва ли обаче мисията на пловдивчни ще бъде толкова лесна. Въпреки, че са домакини на втория сблъсък днес, баскетболистите на Академик ще трябва да хвърлят доста усилия срещу непреклонните „акули“.

Първата среща, която не мина без драми заради съдийски отсъждания, загатна че мач №2 ще бъде истинско зрелище.

Веднага след загубата, треньорът на бургаския отбор Васил Евтимов заяви, че не е притеснен от поражението и този, който ще продължи напред е Черноморец. Наставникът на пловдивчани Йордан Янков пък не летеше в облаците след успеха край морето. „Този мач няма да означава нищо, ако не спечелим още веднъж“, заяви той.

Всъщност огромният проблем на бургазлии е късата ротация, която не позволява на основните играчи да поемат глътка въздух. Именно умората си каза тежката дума в четвъртата част по време на сблъсъка в зала „Бойчо Брънзов“.

В редовния сезон Черноморец все пак успя да се класира на по-предна позиция от съперника си, като зае четвърто място в таблицата с баланс 12-12, а Академик остана пети с 11 победи и 13 загуби в сметката си.

В три мача помежду си през сезона Черноморец не допусна загуба, като два пъти успя да извоюва успеха като домакин (89:77; 98:88) и веднъж като гост (104:96).

Снимка: НБЛ