Logitech спират да произвеждат дистанционни устройства Harmony

Logitech официално потвърдиха намеренията си да прекратят разработката на Harmony серията. Ако сте запознати с портфолиото на компанията вероятно знаете, че в този бранд попадат универсални дистанционни устройства. Новата стратегия на Logitech не предвижда производството на нови представители на Harmony гамата.

Настоящите версии на зарядните устройства, които са доставени до търговските вериги ще продължат да са в продажба.

Oт Logitech се отказват от разработката на нови модели, но обещават да продължат да осигурят поддръжка на универсалните зарядни, както досега. На практика покупката на аксесоар от серията Harmony вече ще зависи докога ще има наличности във физическите магазини по цял свят.

Aко използвате Harmony зарядни с Google Assistant или Amazon Alexa е добре да знаете, че интеграцията с приложения от трети страни ще продължи да бъде налична. Гаранционните условия и срокове на аксесоарите от серията също ще бъдат спазени, информира TechHive. Kонкретната причина за спирането на Harmony бранда не е публикувана.

 

 

Припомняме ви, че Logitech придобиха контрол над Harmony бизнеса още през 2004г. Компанията даде сериозни индикации за плановете си преди две години. Тогава шефът на компанията, Бракен Дарел определи Harmony като малък бизнес, който постепенно губи своите позиции.

Основната е причина е популярността на стрийминг услугите за видео и телевизионно съдържание. Изглежда, че дните на този бранд са преброени с последното изявление на компанията. Logiteh ще пренасочат инвестициите си към по-добри предложения в другите си продуктови категории.

Ако се интересувате от покупката на универсално дистанционно ще трябва да се насочените към други производители на подобен хардуер в индустрията.