Apple представиха по-тънки компютри iMac с М1 процесори и разнообразие от цветове

Apple реализираха премиерата на обновено поколение на компютрите iMac. Потребителите ще останат доволни заради много подобрение. Тазгодишната версия на десктопите имат по-тънък профил и също така се захранва от Apple M1 процесор. Любопитна новост е възможността да персонализирате iMac (2021) с разнообразие от цветове, включително жълто, оранжево, зелено, лилаво, червено, синьо и бяло.

По този начин Apple ще позволят на всеки потребител да персонализира устройството съобразно своята индивидуалност. Дисплеят на новия iMac е с 24-инчов диагонал, ултратънки размери и 4.5К резолюция. Долната част под екрана вече е плоска и няма извити краища, както при досегашните поколения.

Tехнологията Apple TrueTone ще гарантира автоматично настройване на топлината на цветовете. Уеб камерата на компютъра използва по-голям сензор и вече поддържа 1080р резолюция, съобщава TheVerge. Дебелината е 11.5 милиметра, което освен елегантен вид и ще позволи на iMac (2021) да работи по-безшумно и да се охлажда по-добре.

 

 

Аpple M1 гарантира не само по-висока скорост на работа, но и допринася за оптималната температура, дори при най-виското натоварване. Компанията е освежила дизайна на клавиатурата, тракпада и мишката по такъв начин, че да отговорят на разнообразните цветове. Има и бутон за Touch ID логин, което ще ви спести ценно време.

Първият iMac, който използва Apple M1 ще е наличен в конфигурации с 8GB RAM/16GB RAM, но също 256GB SSD и максимъм 2 терабайта памет. В задната чат има нов магнитен кабел за зареждане. Базовият модел ще има два USB Type-C/ Thunderbolt портове, докато премиум версията ще включва още два USB Type-C конектора, както и 3.5мм. аудио жак.

Цените на iMac (2021) варират между $1299 и $1499.