Вече можем да запазваме игри за PlayStation 5 на USB устройство

Sony са готови с разработката на първия голям софтуерен ъпейт за PlayStation 5 след премиерата на конзолата в края на 2020г. Едно от най-атрактивните подобрения, което очаква потребителите е опцията да запазвате игри на USB устройства. По този начин няма да се съобразявате с пространството, което предлага вградения SSD диск на конзолата.

Важно е да знаете, че няма как да играете по този начин.

Опцията е единствено да запазите файловете на външен носител. При всички положения преинсталирането на самите заглавия ще стане много по-бързо, ако се наложи да ги изтеглите отново. Друга интересна функция на актуализацията е свързана с  интеграцията на функцията Share Play.

Благодарение на нея ще можете да играете със своите приятели, които разполагат със Sony PlayStation 4. Екрана ще бъде разделен и ще вижда вашия геймплей в Sony PlayStation 5, като активните геймърски сесии за присъединяване ще се показват в горната част на дисплея и на двете конзоли.

 

 

Новата актуализация не включва опция за използване на M.2 SSD слота във вътрешността на конзолата. Sony вероятно ще активират функцията на по-късен етап, тъй като интереса към нея се засилва с всеки изминал месец. Промените също така включват бърз начин за превключване между Friends и Parties в Game Base.

Ъпдейтите за отделните игри могат да бъдат инсталирани предварително и това означава, че няма да ги чакате да се изтеглят, докато искат да играете. Може също така да скривате игри в колекцията си от съдържание, както и да намаляване на звука от чата на определени потребители.

В следващите седмици ни очаква и голям ъпдейт на Sony PlayStation приложението с акцент върху мултилейър функциите.