iPhone 14 ще има камера с 48МР резолюция, която записва 8K видео

Apple работят усилено над тазгодишното си поколение премиум смартфони. iPhone 13 ще се отличават с доста подобрения, включително и по-бързи 5G процесори. Серията отново ще включва четири модела, както и при iPhone 12. През миналата година компанията бе принудена да отложи с няколко седмици премиерата.

Очакванията са Apple да спазят традиционния график и да покажат iPhone 13 през септември. Докато с нетърпение чакаме да разберем повече за смартфоните в полезрението ни попада следващата версия на iPhone, която ще видим чак през втората половина на 2022г.

Популярният анализатор Минг-Чи Куо твърди, че камерите ще бъдат най-силното оръжие на iPhone 14. Според него премиум версиите ще имат сензори с четири пъти по-висока резолюция, която вече достига до 48 мегапиксела. За сравнение моделите от iPhone 12 серията използват 12-мегапикселови камери.

При всички положения Apple се опитват да осигурят драстичен ъпгрейд в новото поколение на смартфоните по отношение на мобилната фотография, съобщава 9to5mac.

 

 

Най-вероятно 48-мегапикселовите камери ще бъдат част само от премиум версиите на iPhone 12. Това ще са устройства със 6.1″ и 6.7″ дисплеи, като другите два модела ще имат същите размери, но различни технически спецификации. Допълнителни алгоритми на Apple ще подобряват работата на 48МР камери.

Няма да е изненадващо, ако сензорите правят 12МР снимки, които се комбинират в едно по-голямо изображение с по-висока резолюция. Големината на пикселите също ще бъде увеличена до около 2.5 микрометра, което е сериозен ъпгрейд на 1.7 микромертра при iPhone 12.

Смартфоните от серията iPhone 13 ще запазят 12МР резолюция, но ще имат по-големи пиксели с размер до 2 микрометра. Аpple ще положат всички усилия, за да увеличат резолюцията при запис на видео до 8K във всички модели от iPhone 14 серията. Така ще ги превърне в първите версии на iPhone, които могат да правят 8K клипове.