Мicrosoft представиха Surface Laptop 4 с осемядрен AMD Ryzen процесор

Microsoft представиха актуализирана версия на Surface Laptop 4, която вече е достъпна за потребителите. Най-съществената разлика, която ще забележите е наличието на още една цветова конфигурация: „Ice Blue“. Атрактивният светлосин нюанс на лаптопа се допълва широката гамата от опции, които включват Black, Silver и Sandstone.

Бъдещите собственици на Microsoft Surface Laptop 4 на 13.

5″ и 15″ версии ще могат да се конфигурират с AMD Ryzen процесори. Първият модел от серията, който използва хардуер на AMD бе предшественика на лаптопа, а именно Surface Laptop 3. В този случай, обаче Microsoft заложиха на архитектура от Ryzen 3000 серията.

Този път компанията ще зарадва потребителите с интеграция на осемядрени процесори, които са част от AMD Ryzen 4000. Oт Microsoft дори ги наричат „Surface Edition“, обръщайки внимание на тясното сътрудничество с AMD.

 

 

Потребителите могат да изберат по-мощните процесори, както на 15-инчовия модел, така и на по-компактната версия с 13.5″ диагонал. Базовата конфигурация предлага шестядрения Ryzen 5 4680U процесор, който е допълнен от 8GB RAM и 256GB SSD дискове на цена от $1000. Любопитното е, че вече не е наличен модел със 128GB SSD, съобщава DigitalTrends.

Компанията ще продължи да продава и версии с Tiger Lake процесори от 11-та генерация, но те са ограничени до четири ядра. Разнообразието от хардуерни конфигурации е важно за популяризирането на Surface Laptop 4 на пазара.

Преминаването към процесори на AMD ще увеличи живота на батерията, който може да достигне до 19 часа. Това е с осем часа повече от възможностите на Surface Laptop 3. Oт компанията вече стартираха продажбите на актуализираните модели в своя уеб сайт.