Цената на биткойна достигна $61 хил. след новината, че Coinbase ще излезе на борсата

Невероятният ръст в цената на биткойн през последната година доведе до неочаквана активност сред големите инвеститори. От началото на пандемията досега стойността на криптовалутата се увеличи с повече от 300%, което е впечатляващо. Най-популярната виртуална валута струваше около $7200 в началото на 2020г., като през декември цифрата надхвърляше $40 хил.

Положителните трендове продължават с пълна сила през първите месеци на 2021г. Благодарение на няколко големи инвестиции, включително и на Tesla, които купиха криптовалута на стойност §1.5 млрд. също продължи стабилния ръст на биткойна. Големи услуги като PayPal и Mastercard вече обявиха, че ще одобрят плащания с виртуални валути, което също е добра новина за потребителите.

В средата на март цената на биткойна надхвърли $60 хил.. Въпреки някои негативни прогнози инвеститорите продължават да търгуват активно с най-популярната криптовалута. Биткойна запазва своите позиции и сега няколко седмици по-късно успя да достигне до рекордната сума от $61 229, съобщавa BusinessInsider.

 

 

Актуалният ръст е 2.6%, като това се дължи на голямо събитие в света на виртуалните валути и това е директния листинг на Coinbase на борсата в Ню Йорк. Според анализаторите има известно очакване и безпокойство сред крипто пазарите свързана с IPO процедурата на Coindesk.

Това ще бъде първата голяма крипто кампания, която ще излезе на борсата. Данните показват, че през първото тримесечие приходите на Coinbase достигат до $1.8 трилион. Транзакциите на частния пазар, обаче оценяват бизнеса на повече от $68 млрд. 

Едуард Моя е старши пазарен анализатор във валутната компания Oanda и прогнозира, че разочароващо IPO или прекомерни опасения относно засиления регулаторен надзор може да окажат сериозе натиск върху биткойните и другите алткойни.

В същото време IPO на Coinbase определено е подкрепящ ход за световния пазар на криптовалути, тъй като засилва легитимността на активите и предлага нови начини на взаимодействие  него на инвеститорите.