Новите смартфони от висок клас на Samsung ще имат камери на Olympus

Samsung ще се насочат предимно към разработката на гъвкави смартфони в оставащите месеци до края на годината. Дотогава компанията ще разчита на подобренията в Galaxy S21 серията, за да генерира приходи в мобилната индустрия. Корейският производител също така обмисля възможността да си партнира с Olympus в разработката на камери за следващото си поколение смартфони.

Сред тях ще бъдат модели с изключително важно значение за дългосрочната стратегия на Samsung като Galaxy Z Fold 3 и Samsung Galaxy S22.

Информацията за сътрудничество между Samsung и Olympus бе потвърдена от популярния блогър Ice Universe. Други производители като OnePlus си партнират с Hasselblad, докато Huawei от години използват технологии на Leica.

В този смисъл звучи логично Samsung да опитва да се конкурира успешно с още по-атрактивни иновации в сферата на мобилната фотография. Конкретни детайли не са известни, тъй като разговорите между двете страни все още не са потвърдени официално и е възможно все още да бъдат в начална фаза.

 

 

С оглед ситуацията около Olympus звучи рационално да търсят партньорство с най-големият производител на смартфони в света. Финансовите проблеми принудиха японския бранд да продаде своя бизнес, като сега този бранд оперира под управлението на OM Digital Solutions.

Регулаторите дадоха одобрение и придобиването бе финализирано през януари 2021г. Оптимизация на камера технологиите на Olympus за премиум смартфоните може да се превърне във важен източник на приходи. Samsung използват собствени процесори Exynos в устройствата, като вече се работи над нов чип  с името „Olympus“.

Компанията се нуждае от време, за да извлече пълния потенциал от технологиите на своя партньор. Премиерата на Samsung Galaxy Z Fold 3 е през есента, когато вероятно ще научим повече за съвместния проект с Olympus.

 

Oще от Digital: Samsung ще представят 200-мегапикселова камера за смартфони до края на 2021г.