Аpple тестват нови гласове в услугата Siri

Виртуалният асистент е една от големите софтуерни иновации при смартфоните, която дължим на Apple. Потребителите възприеха доста положително Siri и още от първата версия това е ключова функционалност на iOS устройствата. Използването на услугата вече е възможно от компютрите с macOS, телевизорите с tvOS, както и от Apple Watch.

Компанията е дори още по-активна в ъпдейтването на персоналния асистент от началото на пандемията досега.

Дори и да нямате устройство на Apple вероятно сте чували отличителни женски глас, с който се обработват заявките на потребителите в Siri. Предстоящ софтуерен ъпдейт ще предостави повече възможности на собствениците на iPhone.

Бета версия на iOS ще позволи Siri да се персонализира с още два допълнителни гласа, които ще са налични за заявките извършвани на английския език, информира Pocket-Lint. Другата съществена промяна е, че Apple ще премахнат стандартната настройка по подразбиране, с която се активира добре познатия глас на Siri.

 

 

По този начин всеки потребител ще може да избере коя от тритe възможности да използва, след като е налична актуализацията. Функцията няма да е ограничена единствено до iPhone и iPad, тъй като ще е достъпна и за HomePod устройствата на Apple.

Следващият път, когато настройвате своята джаджа ще можете да изберете предпочитан глас от трите възможности, който да използвате в услугата Siri. Oригиналният женски глас вече няма да бъде активиран по подразбиране в предстоящата версия на iOS.

Разпознаването и идентифицирането на гласовете в услугата е възможно, благодарение на Neural Text To Speech енджина на Apple.

 

Oще от Digital: Аpple Siri ще може да разпознава гласовете на различни потребители, чрез вибрация
 

TagsАpple