TikTok вече ще показват автоматично субтритри във видео клиповете

ТikTok е мобилно приложение, което успя да подобри доста рекорди за популярност през последните месеци. Пандемията от коронавирус дори накара потребителите да бъдат още по-активни в своите профили. Невероятният успех на TikTok позиционира заглавието като конкурент на популярни услуги като Instagram и приложенията за споделяне на видео.

Авторите на съдържание разполагат с много ефекти, филтри и допълнителни опции, за да бъдат максимално креативни в TIkTok.

Предстоящ ъпдейт ще направи гледането на видео в още по-приятна задача, особено когато не разбират какво се говори в самото видео. Разработчиците от ByteDance са почти готови с опция за автоматично генериране на субтитри в TikTok клиповете.

По този начин съдържанието ще е достъпно и разбираемо за широката аудитория независимо на какъв език е записано и качено дадено видео в TikTok. На пръв поглед това може да не звучи като сериозно подобрение, но е от важно значение за авторите на видео, които искат да развият своите профили в TikTok.

 

 

За максимално улеснение всеки автор на съдържание ще може да въвежда редакции в автоматично генерираните субтитри в мобилното приложение. В този случай текстовите им съобщения ще се показват в допълнение към самото видео. Включването и изключването на функцията изисква само едно кликване в менюто.

Първоначално автоматичните субтитрите ще са налични на английски и японски език. TikTok работят усилено, за да увеличат броя на поддържани езици, съобщава Engadget. Актуализацията предлага и допълнителни подобрения за хората със зрителни затруднения.

TIkTok се превърна в невероятен хит сред младите потребители, но това не означава, че видео платформата няма как да става още по-атрактивна. Системата за автоматични субтитри е практично решение, което може да стимулира гледането и качването на повече клипове в TikTok.

Функцията ще е достъпна за всички в следващите няколко месеца.

 

TagsTikTok