Samsung и Oppo ще разширят пазарния дял при смартфоните за сметка на LG

Смартфоните са един от най-бързо развиващите се сектори в технологичната индустрия. Въпреки затрудненията около пандемията вече се забелязват признаци на стабилизиране. Събитията в мобилната индустрия са доста динамични още от първите дни на 2021г. Първите атрактивни модели, които видяхме от началото на годината бяха представителите на Samsung Galaxy S21 серията.

Стратегията с изместването на премиерата с няколко седмици постигна успех, тъй като Samsung изпревари Apple и е най-големият производител на смартфони от началото на годината. С оглед проблемите на Huawei можем да прогнозираме, че Samsung ще продължат да доминират и през следващите тримесечия. През последните седмици много дискусии предизвика и желанието на LG да спрат разработката на смартфони.

Невъзможността да намерят купувач за мобилния си бизнес, както и постоянните финансови промени не оставиха много възможности за компанията. Вече ви съобщихме, че LG официално излиза от пазара на смартфони. Това събитие крие огромен потенциал за Samsung, които ще опитат да разширят своето влияние в мобилния сектор за сметка на LG.

 

 

Samsung и LG представляват лицето на южнокорейската икономика и генерират почти половината БВП на страната. Предстоящата експанзия на компанията ще започне от локалния пазар, но ще обхване и ключови региони в Европа и Югоизточна Азия, съoбщава GizmoChina. Разнообразното портфолио на Samsung особено в премиум сегмента е добра предпоставка за привличане на по-голяма аудитория.

Любопитна е обстановката в средния ценови клас и бюджетните смартфони, където досега бе фокусирана стратегията на LG. В опит да се възползват Samsung ще представят няколко атрактивни модела, вероятно от Galaxy A бранда, с които да завземат позициите на своя локален конкурент. Някои от другите производители, сред които Oppo също очакват да бъдат по-успешни, за сметка на LG през 2021г.

Конкуренцията се очертава да бъде доста сериозна, което е добра новина за крайните потребители и изграждането на 5G инфраструктурата. Навлизането на нови модели в средния и бюджетния клас ще допринесе за по-достъпна цена на 5G смартфони на световния пазар.

 

Oще от Digital: 10 тенденции при смартфоните, които очакваме през 2021г.