Eто как ще изглежда Mercedes EQS

Германският производител публикува официално повече детайли за технологиите в предстоящия модел. Mercedes EQS е концепция за електрически автомобил, която се отличава с впечатляващ дизайн. Премиерата ще постави началото на изцяло нов бранд в портфолиото на компанията.

Електрическият автомобил ще бъде първият, който предлага на своите собственици Mercedes Hyperscreen.

Както името подсказва това е огромния тъчскрийн екран, който обхваща централната конзола и предоставя важна информация на водача. Самият панел е разделен на три секции, като една от тях е предназначена за пътника на другата седалка отпред.

Mercedes EQS ще показва полезни данни за навигация и работата на всички системи на автомобила, но също така ще може да се свързва със смартфони. По този начин пътниците ще  могат да откриват информация онлaйн, както и  да се забавляват със стрийминг на музика и любимите си приложения.

Tрябва да уточним също, че Mercedes Hyperscreen има основен 17.7″ дисплей и два допълнителни екрана с размер 12.3 инча, съобщава TechRadar.

 

 

Компютърната система е базирана на MBUX интерфейса на Mercedes и използва осемядрен процесор, който е допълнен от 24GB RAM. Тази стойност превъзхожда паметта на повечето лаптопи, които се продават на пазара. Компанията уверява, че Mercedes EQS ще работи с най-интелигентният тъчскрийн, който сме виждали в автомобил досега.

Предвидена е интеграция за Apple CarPlay и Android Auto. Новият модел ще изминава 770 километра с едно зареждане, което ще му осигури стратегическо предимство пред конкурентните електромобили. Различните версии на Mercedes EQS ще са налични с 90 kWh и 107.8 kWh батерии с поддръжка за 200kW бързо зареждане.

По този начин 15 минути зареждане ще гарантират пробег от 300 километра. Максималната скорост ще бъде ограничена до 210 км/ч.

 

 

 

TagsEQS