LG ще потвърди за излизането от бизнеса със смартфони на 5 април

LG търсят най-добрите възможности за развитие на мобилния бизнес, който от дълго време регистрира финансови загуби. Корейският производител следва гъвкава стратегия, която им позволява да компенсират негативните показатели. Въпреки това усложнената икономическа обстановка и конкуренцията със Samsung в сегмента на премиум телевизорите изисква сериозна оптимизация на разходите.

Още през януари LG дадоха сериозни индикации, че планират да спрат да произвеждат смартфони.

Представилите на компанията установиха връзка с потенциални купувачи на мобилния им бизнес, сред които Vingroup и Volkswagen. Все още няма официална договорка и почти сигурно LG няма да успеят да реализират сделката.

В този случай остава варианта да излязат от пазара на смартфони и се фокусират върху по-доходоносни продуктови категории и пазарни ниши. Най-атрактивният флагман на компанията, който се очакваше да бъде в продажба преди края на годината също няма да бъде представен на пазара.

Това е LG Rollable, който трябваше да е първото устройство, което използва навиващите дисплеи на компанията, които вече видяхме в премиум телевизорите на компанията.

 

 

Според непотвърдена информация LG са обсъдили продажбата и с други потенциални хардуерни партньори. Спирането на LG Rollable, чиято идея е да се конкурира с гъвкавите смартфони на Samsung, Huawei и Xiaomi е сигурен признак, че компанията не вижда бъдеще в мобилната индустрия.

Сегашните собственици на смартфони е възможно да спрат да получават и софтуерни ъпдейти с нови функционалности и актуалните пачове за сигурност. Инвеститорите с нетърпение очакват да разберат официалните планове на LG. В интернет сега се появиха данни, според които бъдещето на компанията ще стане известно до броени дни.

Компанията ще потвърди намеренията си на 5 април. Остава възможността да бъдат лицензирани патентните на LG за ODM производителите. LG ще пренасочат работния персонал към Home Appliance подразделението, което демонстрира най-голям потенциал за бъдещо развитие.

В заключение ще отбележим, че корейския бранд притежава разнообразно портфолио от патенти, което обхваща ключови функционалности на смартфоните.

 

TagsLG