Apple WWDC 2021 ще стартира на 7 юни изцяло онлайн

Компанията провежда всяка година среща със своята мрежа от разработчици по цял свят и това е неизменна част от стратегията на Apple в мобилната индустрия. Организирането на форума отнема месеци и включва множество интервюта, демонстрации и уъркшопове. Името на събитието е WWDC, което е съкратено от „Worldwide Developers Conference“ и приковава вниманието през юни.

Въпреки сложната обстановка предизвикана от пандемията Apple не възнамеряват да променят обичайния график.

От компанията потвърдиха официално, че WWDC 2021 започва на 7 юни и ще продължи до 11 юни. Виртуалният характер на тазгодишното събитие едва ли ще изненада някого. Добрата новина е, че всички разработчици ще могат безплатно да следат на живо WWDC 2021.

Mиналогодишното издадние бе наблюдавано от над 22 млн. потребители в официаланите стрийминг канали на Apple. Видео съдържанието е с продължителност от над 72 часа, като са проведени повече от 4500 разговори и интервята, като част от WWDC 2020.

 

 

Можем да очакваме подобна активност и на WWDC 2021, което ще се проведе със слогана „Glow and Behold“, информира 9to5mac. Teхнологичният гигант ще разкрие повече подробности за почти всички свои продуктови линии. Водещ акцент на конференцията с разработчиците ще бъдат iOS 15 и iPadOS 15.

Заедно с тях ще научим повече за подобренията, които ни очакват в другите операционни системи на компанията, като watchOS 8, macOS 12 и tvOS 15. Вероятно първите бета версии за разработчиците ще са достъпни веднага след събитието. Транзицията към модифицирани процесори на AMD е тема, която също ще бъде дискутирана на WWDC 2021.

Новите версии на iMac и MacBook Pro са обект на още по-голям интерес сред потребителите. Странични проекти като очилата с миксирана реалност вероятно също ще имат своето присъствие на тазгодишната конференция с разработчиците на Apple.