LG ще спират софтуерните ъпдейти, след като излязат от пазара на смартфони

Корейският производител изненада мнозина с премиерата на няколко иновативни концепции на смартфони през изминалата година. Taка например видяхме LG Wing – първият смартфон с двоен, въртящ се дисплей, тройна камера, Snapdragon 765G процесор и 4000mAh батерия. От компанията усилено заговориха за оптимизация на една от най-добрите им технологии в мобилните устройства.

LG разработват уникални телевизори с навиващи дисплеи и насочиха вниманието си към първия смартфон с този дизайн.

Активното участие на компанията на CES 2021 в началото на януари ни позволи да научим, че LG Rollable с навиващ дисплей ще се продава за €2110 в края на 2021г. Атрактивният дизайн предизвика сериозен интерес в индустрията, но плановете на LG ще претърпят сериозни промени.

Вече разбрахме, че проекта за смартфон с навиващ дисплей вече е прекратен. Влошеното финансово състояние на мобилната дивизия, която генерира загуби от 23 поредни тримесечия дори може да предизвика излизане на LG от световния пазар на смартфони.
 

 

Финалното решение все още не e обявено, но това вероятно ще се случи до броени дни, което изглежда логично с оглед проблемите на корейския бранд. През последните месеци от LG опитаха да намерят купувач за своя мобилен бизнес, но преговорите с Volkswagen и виетнамската компания Vingroup не доведоха до желания успех.

Aнализаторите са на мнение, че LG разглеждат внимателно всички възможни оферти, включително и прекратяването на разработката на нови смартфони. Високопоставени служители на компанията също намекнаха за развитието на подобен сценарий. Очаква се работниците в мобилната дивизия да бъдат пренасочени към подразделението за домакински уреди на LG.

Собствениците на настоящи смартфони на компанията могат да спрат да получават софтуерни ъпдейти. Това е неприятна възможност, която може да ги изложи на много рискове и заплахи за сигурност. LG актуализираха някои модели към Android 11 и не планират да работят върху ъпдейти към Android 12, чиято активна работа започна преди няколко седмици.

 

Oще от Digital: Кога смартфоните на LG ще получат Android 11 в Европа

TagsLG