Производството на Apple A15 процесора за iPhone 13 ще започне до края на май

Компанията ще опита да спази традиционния график и да представи новото си поколение смартфони през септември. Представянето на iPhone 12 сложи край на традиция, която води своето начало преди десетилетие. Apple се принудиха да отложат събитието с няколко седмици заради недостига на компоненти и проблемите с доставки свързани с пандемията.

Традиционно Apple провеждат премиери на нов хардуер във вторник или сряда.

Когато става въпрос за iPhone предпочитания ден от седмицата е петък. След това продажбите стартират около 10 дни след реалното представяне. Компанията опитва да следва график свързан с премиера на iPhone през третата седмица на септември.

Очакванията са този път премиерата да е на 8 септември и в средата на месеца да стартират доставките на iPhone 13. Сега разбираме, че производството на ключовите компоненти за смартфоните върви по план. TSMC планират да стартират създаването на Apple A15 чиповете преди края на май, за да си разполагат с достатъчно процесори за представянето на устройствата.

 

 

Очакванията са Apple A15 да бъде произведен отново с 5-нанометрова технология, както своя предшественик, съобщава 9to5mac. Партньорството между Apple и TSMC е доста успешно и ще продължи в следващите години. Много е вероятно компанията да бъде първата, която има достъп до усъвършенствания 4nm процес на TSMC.

Реалните производствени тестове започват през четвъртото тримесечие на годината. Аpple M2 ще е базиран именно на 4-нанометровите технологии на TSMC при своя дебют през 2022г. Сътрудничеството между двете страни е свързано и с внушителни финансови инвестиции на Apple в производствените съоръжения на TSMC.

Близки до веригата за доставка източници твърдят, че приблизително 50% от продукцията на 5-нанометров хардуер на тайванския производител се използва от устройствата на Apple. Стратегическото партньорство между компанията и TSMC ще обхване и 3-нанометровите технологии, които няма да видим в реални устройства преди 2023г.