Samsung отново е най-големият производител на смартфони в света

Samsung изпревариха конкурентите си с премиерата на Galaxy S21 серията през януари. По този начин компанията се надява да конкурира по-успешно Apple, които продължават да отчитат високи продажби на iPhone. Първите флагмани с Android за годината имат подобрен дизайн, по-мощни процесори и едни от най-добрите камери в индустрията.

Премиерата на Samsung Galaxy S21 има ключово значение за солидното присъствие на компанията от началото на годината досега.

Според последните данни Samsung са възвърнали лидерската си позиция в световния пазар на смартфони. Припомняме ви, че Apple станаха най-големия производител в мобилната индустрия през четвъртото тримесечие.

Впечатляващият успех на iPhone 12 ги превърна в най-търсените устройства в глобален мащаб. От GizmoChina ни информират, че Samsung успяват да изпреварят своя конкурент с 0.9% през февруари. Корейският производител е реализира продажбите на 24 млн. смартфона през този период.

Тази цифра е достатъчна Samsung да разполагат с 23.1% дял в пазара на смартфони през февруари.

 

 

По този начин компанията изпреварва Apple, които реализират доставките на 23 млн. бройки на iPhone и разполагат с 22.2% дял през февруари. Третият най-голям производител на смартфони за периода е Xiaomi, които отчитат 11.5% и са следвани от Vivo и Oppo с респективно 10.6% и 8.5%.

Припомняме ви, че през януари разликата между Apple и Samsung достигна почти 10%. Тогава създателите на iPhone бяха отговорни за 25.4% от световните доставки, докато Samsung продават 15.6 млн. устройства през първия месец на 2021г.

Най-голям принос за добрите резултати има големия интерес на потребителите към представителите на Galaxy S21 гамата. Актуалната разлика от 1% е гаранция, че ни очаква още по-сериозна конкуренция през следващите месеци.