Ето как Apple планира да спре изтичането на информация за iPhone и iPad

Teхнологичният гигант влага доста усилия, но много трудно успява да се протипостави на спекулациите свързани с iPhone и iPad. Много често месеци преди премиерата на устройствата вече имаме представа за повечето подобрения. Toва е проблем, с който Apple все още не могат да се справят ефективно.

Настоящата година не е изключените, тъй като премиерата на iPhone 13 ще е през есента.

Въпреки това вече знаем, че смартфоните ще имат 120Hz ProMotion дисплеи, по-добри UltraWide камери и по-малки Notch прорези. Другите устройства от портфолито на компанията също са обект на постоянен интерес в уеб пространството.

От Apple са изключително сериозни в амбицията си да сложат край на изтичането на информация за бъдещите им продукти. Постигането на тази цел ще е свързано със затягането на мерките в производствените съоръжения, където се създават Apple Watch, компютрите Mac и другите им устройства.

Доставчиците на хардуер за компанията ще трябва да се съобразяват с въвеждането на съвсем различни правила за работниците в съоръженията.

 

Вътрешни документи на Apple разкриват, че освен събирането на биометрични данни за служителите се предвижда още по-стриктен контрол над продукцията. Компютърни системи ще следят колко време отнема на всеки компонент да премине през фазите на разработка. Ако има неочаквано забавяне по вина на служителите ще се активират аларми, които индикират за проблема.

Работниците, които имат проблеми в съдебното минало няма да имат достъп до зони, в които се произвеждат хардуер за нови смартфони на Apple. Увеличава се броя на камерите за сигурност, които следят на живо работния процес, които ще следят и записват данни за всички превозни средства, които влизат в съоръженията.

Записите, в които се унищожават прототипи и дефектни части ще трябва да се съхраняват поне 180 дни, преди да бъдат изтрити.

 

Oще от Digital: Как бързо да скролваме между различните екрани на iPhone и iPad

TagsApple