Премиера на смартфона Motorola Moto G100 – Първи впечатления

Вижте още видео ревю на смартфона Motorola Moto G100

 

Ето го и него, така дългоочакваният топ флагман на Motorola е вече тук. Преди броени минути американската компания представи своя Moto G100, който наистина заслужава внимание и в това и сами ще се убедите, след като споделим с вас преките си впечатления от топ модела на бранда.

Ще започнем с това, какво представлява кутията на смартфона и какво Motorola са оставили в нея. Нещо което със сигурност интересува повечето от вас, предвид че напоследък все повече производители премахват зарядното от окомплектовката на смартфони за по няколко хиляди лева.

Е, първата приятна изненада която ни очаква при Moto G100 е, че в кутията му има не само зарядно, а и множество допълнителни аксесоари.

Всъщност зарядното също не е стандартно, а бързо 20W TurboPower. То върви заедно със сваляем USB Type-C кабел за пренос на данни. В кутията намираме още, илга за SIM и предпазен кейс.

Нямаме никакви забележки към Motorola по отношение на окомплектовката, дори напротив – дано повече производители последват примера им. От потребителска гледна точка ще кажем, че е много по-удачно още с покупката на смартфона да имаме възможност да поставим протектор и кейс, за да го предпазим, отколкото тепърва да започваме да търсим такъв.

Като дизайн Moto G100 определено ще допадне на много широк кръг от потребители, защото Motorola са успели да постигнат универсалност. Тази визия би допаднала както мъжете, така и на дамите, както на подрастващите, така и на по-възрастните. Независимо, че дисплеят на смартфона е доста голям, размерите на корпиуса са доста компактни. 168.38мм на 73.97мм. Това се дължина факта, че рамката в три от страните около дисплея е съвсем тънка.

 

 

Дисплеят е с 6.7″ диагонал, което е достатъчно голяма зрителна площ както за работа, така и за забавление. Като за удоволствието при употребата допринасят няколко фактора, които са напълно удовлетворени от техническите параметри на дисплея. На първо място е достатъчно високата резолюция, която дава добра детайлност на образите.

Тя е FHD с 2520 на 1080 пиксела, която означава, че съотношението на страните е далеч по-удачният за гледане на видео и игра на игри формат 21:9. Високият PPI индиректно влияе добре на умората в очите след продължително взиране. Следващият ключов елемент при дисплея, който със сигурност ще се хареса на хората, които играят игри, а и на тези, които просто се наслаждават на качествено видео е високата честота на опресняване.

 

 

Тук тя е цели 90Hz. Що се отнася до цветовете, които и сами виждате, че са наситени, реалистични и живи. Това е постогнато с помощта на няколко допълнения, наличието на които задължително трябва да отбележим. Cinema Vision дисплеят, който използват Mototola е с DCI-P3 colour space и с HDR10, който изравнява цветовете на преден и заден план, по-ярките и по-тъмните части от кадъра.

Говорейки за игри, на Motorola Moto G100 не просто могат да се играят без проблем всички актуални игрови заглавия, но и играта онлайн върви идеално гладко. Да за тези две неща, спомагат два много важни, свързани помежду си фактора. Мощният хардуер и модемът, който е вграден в процесора. В ръцете си имаме смартфон с централен процесор Qualcomm Snapdragon 870, който поддържа 6GHz 5G мрежа благодарение на Snapdragon X55 модем.

 

 

Преди да разкажем какви в детайли са техническите характеристики на смартфона, ще кажем, че тествайки го първо, свалихме за отрицателно време всички игри и програми, за свалянето на които при 4G смартфони, обикновено ни е нужно няколко пъти повече време. Максималните скорости които постига модема са 7.5 Gbps за сваляне и 3 Gbps за качване на информация. Последствие игрите вървяха еднакво добре офлайн и онлайн. Впрочем дори не може да се разбере, че играем онлайн, всичко се случва мигновено.

Разбира се за удоволствието по време на игра, допринася и самият хардуер. Споменатият централен процесор, е 8-ядрен, изграден по 7nm производствен процес. При него ядрата са групирани в три групи, като по този начин е постигнат максимално висок коефициент на полезно действие, защото при различен тип работа, работи определено ядро или комбинация от ядра. Така се пести значително повече енергия. Най-мощно е единичното ARM Cortex-A77 ядро, при което тактовата честота е 3.2GHz, следва три ARM Cortex-A77 с 2.42GHz и още четири ARM Cortex-A55 с 1.8GHz честота.

 

При това положение едва ли ще се изненадате, но всичко което стартирахме на Moto G100 върви без каквито и да е наченки на проблеми. Хардуерът на смартфона наистина е добър. Той включва още графичен процесор Adreno 650 и цели 8GB оперативна LPDDR5 RAM памет. Пространството за съхранение на информация също е с предостатъчен обем – UFS 3.1 с обем от 128GB.

Като при нужда от повече пространство, можете да добавите до още зял 1TB посредством четеца на microSD памет. Тук е момента да отбележим, че смартфона е Dul SIM, с вграден в периферията хибриден слот. Операционната система под която работи смартфона на Mototola е Android 11.

 

 

Със сигурност благодарение на всичко чуто до тук, Motorola Moto G100 успя да привлече вниманието ви. Но това далеч не е всичко, което може да се каже за този флагман. Като такъв, той ще има още една част на обзорното премиерно видео ревю, което Digital.bg му е подготвил. В него ще ви покажем останалите непоказани и неразказани до момента неща около Moto G100, като някои от тях са ключови.

Например камерите, за които най-малкото което можем да кажем е, че снимат страхотно. Ще споделим още впечатленията си батерията, от заярдното и от някой специфики на периферията на устройството. Интересното тепърва предстои.