Xiaomi Mi 11 Ultra ще е първият смартфон в света с ISOCELL GN2 камера

Xiaomi очакват да бъдат дори още по-успешни през настоящата година. Китайският производител има солидно присъствие в средния и бюджетния клас. Въпреки това флагманите им стават все по-сериозна конкуренция на Samsung Galaxy и другите популярни Android производители.

Вече знаем, че Xiaomi ще проведат голямо събитие на 29 март, когато ни очакват няколко интересни премиери.

Още през декември видяхме първият смартфон от висок клас с бранда Mi 11. Новите предложения се очаква също да се захранват от 5-нанометровия Qualcomm Snapdragon 888 и да имат впечатляващи камери.

Най-бързият процесор на Qualcomm е оптимизиран за 5G мрежи и ще предложи оптимални възможности за гейминг и работа с приложения. Xiaomi решиха да задоволят любопитството на своите фенове и потвърдиха официално най-интересната характеристика на Xiaomi Mi 11 Ultra.

Предстоящият флагман ще бъде първият в индустрията, който използва Samsung ISOCELL GN2 сензора, който е с размер от 1/1.12″ инча. Интеграцията на модула ще промени представата на потребителите за мобилна фотография, обещават от компанията.

 

 

Всеки един пиксел е с големина от 1.4 микрометра и поддържа 50-мегапикселова резолюция от 8160х6144 ефективни пиксела. Камерата използва 4-in-1 Pixel Binning технологията, която съчетава четири изображения в една снимка с повече детайли. Samsung ISOCELL GN2 е първият сензор, който използва Dual Pixel Pro система за автофокус и може да снимка 4K видео със 120 кадъра в секунда.

Oсновната камера на смартфона ще предложи и опция за 120-кратно приближение. Очаква се другите сензори в задната част да включват 48-мегапикселова перископска камера и 48MP UltraWide модул. Селфи камерата ще е 20МР и ще възпроизвежда HDR видео.

Тези характеристики ще отличат Xiaomi Mi 11 Ultra с най-голямата смартфон камера и най-бързата мобилна  система за автофокус. По този начин Xiaomi ще се превърне в първата компания, която използва уникалните технологии на Samsung ISOCELL GN2, което вероятно ще осигури важно предимство пред другите производители с Android.

Повече детайли за Xiaomi Mi 11 Ultra ще разберем на 29 март.