LG спира премиерата на всички нови смартфони

LG Electronics ще се въздържат от премиерата на нови устройства в мобилния сегмент през първата половина на годината. Първоначално компанията планираше няколко смартфона, сред които и LG Rollable, но вече е прекратирала разработката на хардуер. Причината са неяснотите относно бъдещето на компанията.

Бизнесът със смартфони отчита загуби в 23 поредни тримесечия, което накара LG да обмислят всички възможности, сред които и продажба на тази дивизия.

Оптимизирането на разходите е приоритет наложен и от лимитациите, свързани с COVID пандемията. Представители на LG са провели разговори с Vingroup и Volkswagen, относно реализирането на сделката.

Според данни на MobileWorldLife преговорите са постигнали неуспех. На този етап комуникацията между двете страни е спряна. Най-вероятно причината е незавидното финансово състояние и слабото влияние на LG в световния пазар на смартфони.

Компанията притежава около 12% дял в САЩ, но не е толкова популярен избор сред европейските държави.

 

 

Още в началото на годината се повиха данни за разговорите с Vingroup. Toва е огромен конгломерат във Виетнам, чиято пазарна капитализация достига до $16.5 млрд. В момента това дружество представлява 14% от целия капитал на всички публично търгувани компании в страната.

Компанията има необходимия капитал за финансирането на сделката, което може да се каже и за Volkswagen. Интересът на германския производител изглежда също вече не е достатъчен за финализиране на преговорите. Въпросите около това какво ще се случи с мобилния бизнес на LG остават.

Предстоящата среща с инвеститорите, която е насрочена на 26 март е добра възможност да научим повече за потенциалните опции. Не е изключено LG окончателно да спрат да разработват смартфони с Android.

 

TagsLG