Ще излезе ли LG от пазара на смартфони

Мобилната дивизия на LG генерира загуби от години. На този етап компанията не успява да намери решение на своите проблеми. Премиерата на LG Wing също не допринесе за по-високите продажби в пазара на смартфони. Taен екип работи от дълго време на реализирането на уникална концепция, която да ускори премиерата на първото устройство в тази пазарна ниша с навиващ дисплей.

Потребителите получиха малко повече детайли за смартфона LG Rollable на изложението CES 2021 в началото на януари. Компанията дори потвърди цената и изрази увереност да старира продажбите до края на годината. В крайна сметка разбрахме, че това няма да се случи и устройството най-вероятно няма да бъде представено на пазара.

Съвсем закономерно всичко това повдигна въпроси свързани с бъдещето на LG в пазара на смартфони. Появиха се данни, че компанията обмисля всички възможни варианти, включително и продажбата на мобилния бизнес на други производители.

 

 

Плановете на LG отново ще се наложи да претърпят промяна, тъй като потенциалните купувачи са се отказали от своите намерения. Официалните преговори с представители на Vingroup JSC не са постигнали успех. Според данните са водени разговори и с Volkswagen относно възможността за финансиране и реализиране на сделката.

Германският производител също не е проявил достатъчно голям интерес към покупката на бизнеса със смартфони на LG. Компанията се е отказала от всички предстоящи устройства, които трябваше да видим през първата половина на 2021г. Невъзможността да се намери купувач за мобилната дивизия вероятно ще доведе до излизането на LG от пазара на смартфони.

Анализатори от Bloomberg виждат този вариант като най-логичното решение. Служителите на LG ще разберат какви са бъдещите планове на компанията в началото на април. На този етап няма официално потвърждение, но вероятно скоро ще научим дали LG спират да произвеждат смартфони.

 

TagsLG