Xiaomi MI 11 Pro ще има най-голямата смартфон камера в индустрията

Xiaomi се превърнаха в първата компания, която представи смартфон с 5-нанометровия Qualcomm Snapdragon 888 процесор. Това се случи през последните дни на миналата година  с премиерата на Xiaomi Mi 11. Стратегията на компанията обикновено е свързана с премиерата на няколко модела от всяка флагман серия и настоящата година няма да бъде изключение.

Въпрос на време е да видим Xiaomi Mi 11 Pro и Xiaomi Mi 11 Ultra, които ще предложат още по-интересни спецификации.

Aко се интересувате от смартфоните ще потвърдим, че компанията насрочи събитие на 30 март. Тогава се очаква да бъде официалната премиера на Xiaomi Mi 11 Pro, съобщава GizChina.

Най-вероятно на тази дата ще видим и втори модел с името Xiaomi Mi 11 Pro . Данни на популярният блогър IceUniverse потвърждават, че Xiaomi ще използват най-големия камера сензор за смартфони в индустрията.

В случая става въпрос за Samsung ISOCELL GN2, който ще гарантира безпрецедентно качество и смарт функции за снимане и запис на видео.

 

 

Този камера сензор поддържа 50-мегапикселова резолюция и е първият хардуер с поддръжка на технологията Dual Pixel Pro. Големината на сензора е 1.4 микрометра и осигурява иновации като Dual Pixel Pro, подобрени HDR алгоритми и Smart ISO Pro функционалност. Интеграцията на ISOCELL GN2 ще гарантира и най-добрия автофокус в пазара на смартфони досега.

Oфициалният постер, който рекламира събитието показва наличието на цифрата 120Х в камера модула, което е гаранция, че ще видим 120-кратно приближение. Xiaomi Mi 11 Pro ще използва 50МР основна камера, която е най-голямата в индустрията. В задната част ще има още два сензора с 48-мегапикселова резолюция.

Техническите спецификации на устройството ще включват 5-нанометров Qualcomm Snapdragon 888 процесор с поне 8GB RAM и опция за 67W бързо зареждане. Потребителите ще могат да се наслаждават на големия екран с 2K резолюция, който ще поддържа 120Hz честота за опресняване на кадрите.

Скоро ще разберем кога и на каква цена ще стартират продажбите на Xiaomi Mi 11 Pro.