Apple ще представят нов модел iPad Pro през април

Аpple са изключително активни и вече работят над редица нови устройства, които ще видим на пазара. В следващите месеци ни очакват актуализирани модели в множество продуктови категории, сред които и таблетите. Пазарните наблюдатели очакват с нетърпение да бъде представена новата версия на iPad Pro.

Според информация на Bloomberg устройствата могат да бъдат представени още преди края на април.

Това означава, че до няколко седмици премиум таблетите на Apple от последна генерация ще са налични за потребителите. Данните потвърждават едно от новите решения на компанията, които са фокусирани към опциите за свързване.

iPad Pro (2021) ще разполага с Thunderbolt портове, което се различава от настоящата стратегия устройствата с този бранд да имат USB Type-C конектори. Желанието на компанията да използва алтернативния стандарт не е случайно, тъй като ще позволи свързването на допълнителни дисплеи и аксесоари към таблетите.

Потребителите могат да очакват и по-висока скорост за трансфер на информация, чрез Thunderbolt свързаност.

 

 

Важно е да отбележим, че добавянето на Thunderbolt порт няма да изисква ново зарядно. Apple отново ще представят устройства в два различни размера на iPad Pro, както досега. Потребителите ще имат право да избират между таблети с големина от 11″ и 12.9″.

Съществената разлика между тях освен с големината ще е свърана с mini-LЕD технологията, която ни очаква по-големия модел.  Камерите също ще бъдат обект на сериозни подобрения, като се очаква и интеграция на Apple M1 процесора.

Модифицираният чип използва технологии на ARM и ще има все по-важно значение в стратегията на Apple през следващите две години. В заключение ще уточинм, че до края на годината ще видим актуализирани версии на стандартния iPad, както и на iPad mini.

 

TagsApple