Аsus са отчели рекордни приходи в края на 2020г.

Tайванският производител има силно присъствие в индустрията с атрактивното си портфолио от лаптопи, компютри, монитори и геймърски аксесоари. Любителите на игрите със сигурност са добре запознати с бранда Republic Of Gamers (ROG), който се радва на голяма популярност в глобален мащаб и вече е част от сегмента на смартфоните.

Разпространението на пандемията засегна значително Asus през първата половина на изминалата година. Възстановяването на естествените процеси във веригата за доставки допринесе за стабилизиране през следващите две тримесечия.

В крайна сметка компанията успя да намери правилната стратегия и да успее да възстанови загубените си позиции в края на 2020г.

Компанията дори може да се похвали с резултати, които изненадаха доста анализатори. Данни от последния доклад на Digitimes Research разкриват, че нетните приходи на Asus за последната календарна година са отчели ръст от 119%. По този начин са регистрирани $938 млн., което е рекордна стойност в историята на тайванския производител досега.

 

 

Високото търсене през втората половина на годината е допринесло за увеличение на консолидираните приходи със солидните 27.35% през четвъртото тримесечие на 2020г. Нетната печалба за октомври-декември, обаче отчита внушителен ръст от 273.1%, спрямо същия период през 2019г., съобщава Digitimes.

Публикуваните данни също така показват, че за календарната година са отчетени с 15% повече приходи през цялата 2020г. От компанията са уверени, че положителното представяне ще продължи и в следващите месеци. Стабилното търсене на хардуер ще допринесе за още повече поръчки и респективно по-висока печалба за Asus.

Единствената несигурност в индустрията е свързана с недостига на определени компоненти. Тези процеси увеличиха цените на някои устройства, включително и компютрите. Увеличението е от порядъка на 10-20% и почти сигурно ще продължи да расте до края на 2021г.

 

TagsАsus