Samsung потвърдиха, че няма да има нов модел Galaxy Note през 2021г.

Бъдещето на популярната серия смартфони Galaxy Note е обект на сериозни дискусии през последните месеци. Премиерата на Galaxy S21 серията през януари допълнително засили съмненията, че Samsung ще сложи край на Galaxy Note фаблетите. Най-отличителната им характеристика са стилусите S Pen, които вече се поддържат от Samsung Galaxy S21 Ultra.

Тoва решение на компанията логично се възприе като допълнително доказателство за желанието им да се фокусират предимно към гъвкавите смартфони.

Анализаторите смятат, че Samsung ще представят повече модели с този дизайн, включително и с по-достъпна цена през 2021г. По този начин ще се разнообрази портфолиото и ще се компенсира отсъствието на Galaxy Note.

Samsung също така ще представят нови устройства от Galaxy Z серията, които ще използват стилуси S Pen до края на годината. Един от най-важните хора в структурата на компанията, Донгжин Кох – настоящ шеф на IT и мобилната дивизия направи любопитен коментар по отношение на плановете им в пазара на смартфони през 2021г.

 

 

Toй сподели пред инвеститори, че ще бъде доста трудно да осигурят премиерата на нова версия на Galaxy Note през втората половина на годината. Все пак дори и това да се случи потребителите ще могат да се сдобият с други устройства на Samsung, които работят със стилусите S Pen през следващите месеци.

Стратегията се очаква да предпостави и по-високи продажби на Galaxy S21 Ultra 5G, който се очeртава като един от най-популярните смартфони от висок клас през годината. Донгжин Кох увери, че Galaxy Note е важна продуктова категория, която ръководи тренодвете в мобилната индустрия от десетилетие насам.

Шефът на мобилния бизнес на Samsung не потвърди, но не отхвърли възможността да видим Galaxy Note през 2022г. При всички положения стилусите S Pen ще продължат да бъдат отличителна характеристика на бранда Galaxy.

Oсновният акцент през втората половина на годината ще бъде премиерата на Samsung Galaxy Z Fold 3, който ще е придружен и от нова версия на Galaxy Z Flip.