Мениджърът за пароли на Dropbox ще стане безплатен за потребителите от април

Dropbox е предпочитан избор на облачна услуга за представителите на бизнеса. Платформата предлага широк набор от функции за безопасно съхранение на данни. Платената версия гарантира сигурни трансфери на големи файлове, повече безплатно пространство и допълнителни инструменти за администраторите.

Екосистемата на Dropbox обхваща всички водещи платформи, което улеснява използването на приложението на смартфони, лаптопи, таблети и компютри.

Oблачната услуга поддържа 175 файлови формата и е изключително полезна в съхранението и управлението на документи между различните устройства.

Файловете на потребителите са криптирани, но Dropbox предлага и мениджър за пароли, който е интегриран към бизнес профилите. Функцията е доста полезна и осигурява ефективна защита срещу хакерите, но досега бе налична единствено за премиум акаунтите на услугата.

Официалният блог на Dropbox разкрива, че скоро всички потребители ще могат да се възползват безплатно от мениджъра за пароли. Това важи дори за Dropbox Basic плана на облачната услуга.

 

 

По този начин компанията ще премахне сегашната такса от $9.99 за достъп до Dropbox Passwords. Голямото предимство на мениджърите за пароли е, че запазват паролите за всичките онлайн профили и автоматично ви логват, когато отворите съответния сайт. Това спестява ценно време и е удобен начин за управление на паролите в интернет.

Според официалните данни Dropbox Basic ще осигури възможност за съхранение на 50 най-използвани пароли от един терминал, който ще улесни навигацията. Този лимит е напълно достатъчен за повечето потребители, като Dropbox ще осигурят и автоматично синхронизиране на три устройства.

По този начин Dropbox Passwords ще съхранява и попълва паролите ви от смартфона, лаптопа и домашния компютър. На по-късен етап е предвидена интеграция на функция за споделяне на пароли от Password приложението. Компанията очаква през април да започне разпространението на мениджъра за пароли до всички профили в Dropbox.