Снимки разкриха смартфона Honor V40 Light Luxury Edition

Huawei продължават да се борят усилено, за да компенсират негативното влияние на търговските санкции на САЩ върху своя бизнес. Сложната ситуация принуди компанията да продаде бизнеса със смартфони Honor и също така да се фокусира върху по-малък брой нови модели. За  в бъдеще Huawei ще се насочат към създаването на смартфони единствено със своя бранд и ще оставят Honor да се развива като самостоятелна компания.

Продажбата на Honor на китайски консорциум е важно, защото ще позволи на новите устройства да използват мобилните услуги на Google.

Новите собственици на компанията няма да имат никакви ограничения в поддържането на нормални отношения с американските доставчици на хардуер. По този начин Honor има всички основания да продължи да се конкурира успешно с производителите на Andrоid през 2021г.

В края на миналата година видяхме Honor View 40. Сега разбираме, че се подготвя премиерата на смартфон, който вероятно ще бъде представен като Honor V40 Light Luxury Edition.

 

 

Визията на устройството наподобява начина, по който изглежда Huawei nova 8, информира GizChina. Прави впечатление овалната форма на камера модула, в който се виждат три камери и LED светкавица. Съществува вероятност смартфона да бъде пуснат на пазара като Honor V40 Lite.

Характерното покритие за Honor, което отразява светлината в задния корпус ще е част от новия модел. Няма данни за дисплея, но вероятно сензора за пръстов отпечатък ще бъде вграден в екрана. Новият модел ще работи с Android 11 и мобилните услуги на Google.

 

Oще от Digita: Смартфоните на Honor скоро ще поддържат услугите на Google, според шефа на компанията