Цената на биткойна надхвърли $60 хил.

Виртуалната валута продължава да подобрява рекорди и да изумява доста анализатори. От началото на пандемията досега биткойна поскъпна с невероятни темпове, което гарантира внушителни печалби. Неслучайно все повече големи инвеститори започнаха да обръщат своя капитал в криптовалута.

Така например Tesla купи биткойн за $1.

5 млрд. само преди няколко седмици. Друга голяма технологична компания също споделиха желанието си да последват примера им, а именно Twitter. Водещите платформи за мобилни разплащания разкриха плановете си да позволят пазаруване и търговия с криптовалути.

По всичко личи, че в следващите месеци ще чуваме още по-често за биткойн. Ако се интересувате от виртуалните валути е добре да знаете, че за първи път цената надхвърли $60 хил., съобщава TechSpot. Maксималната достигната стойност на един биткойн е $60 322.60.

Малко след постигането на рекорда цената „поевтинява“ до $59 975. По този начин върховното постижение става факт приблизително 12 години след представянето на виртуалната валута.

 

 

С оглед невероятната популярност на биткойна няма да е учудващо, ако скоро цифрата премине $100 хил. Вероятно ще са необходими месеци преди това да се случи. Поддържането на подобна цена при търговия с най-популярната криптовалута е сложен икономически процес.

През последната година стойността на биткойна се е увеличила с повече от 1000%, което е впечатляващо постижение. Пазарната капитализация на бизнеса с виртуални валути се оценява на повече от $1.1 трилиона.

Някои големи имена в сферата на финансите и икономиката изразиха опасение от бизнес възможностите, които им предлага биткойн. Независимо от експертното им мнение е факт, че поне засега виртуалната валута може да се похвали с впечатляващ успех.

Предходното върховно постижение е отчетено на 21 февруари при цена от над $58 хил. Само дни по-късно цифрата намалява до $43 500, за да достигне сега до рекордните $60 хил.