Moto G100 ще е 6.7″ смартфон с Full HD дисплей и 90Hz честота за опресняване

Motorola подготвят няколко нови модела с бранда Moto G, които скоро ще бъдат представени на пазара. В интернет се появиха детайли за Moto G50, устройство с кодовото име Hanoip, както и Moto G100. Премиерата на нови представители на портфолито от устройства с Android ще има важно значение за позициите на Motorola през 2021г.

Вниманието ни сега е привлечено от Moto G100, който ще се захранва от Qualcomm Snapdragon 870 процесор.

В интернет изтекоха снимки, които разкриват дизайна на смартфона. Тук е момента да уточним, че Moto G100 се очаква да представлява ребрандирана версия на Moto Edge S, който вече е наличен на китайския пазар.

Новият модел ще се продава на световния пазар. Техническите спецификации остават идентични. Дисплеят на смартфона ще бъде със 6.7-инчов диагонал и ще е базиран на IPS технологията. Потребителите ще могат да се възползват от Full HD резолюция, съотношение на екрана от 21:9 и честота за опресняване на кадрите от 90Hz, съобщава PocketNow.

 

 

Опциите за избор ще включват версии, които предлагат съчетание между 6GB, 8GB и 12GB RAM, допълнени от 128GB/256GB вградена памет. Интеграцията на Qualcomm Snapdragon 870 процесор е водеща характеристика на Moto G100, тъй като освен бърза скорост на работа ще гарантира поддръжка за 5G мрежи.

В задната част са позиционирани три камери, като основния сензор е с 64-мегапикселова резолюция. Новият смартфон разполага още с 16MР Ultra-Wide и 2-мегапикселова Depth Sensor камери. Отпред има два модула, съчетавайки 16МР 8МР за най-добрите селфита и видео разговори.

Моtorola са разработили специални функции за влогърите, опция за аудио зуум и нов режим за снимане при ниска осветеност. Батерията е със заряд от 5000mAh и поддържа система за 20W бързо зареждане. Моto G100 ще работи с Android 11 и ще поддържа HDR10 видео, като в рамката има сензор за достъп до Google Assistant.

Цената на смартфона вероятно ще е от порядъка на €300-€350.